saaramaria.com

Moikka,

mun nimi on Saara.

Web-ohjelmoija, CSS-velho, 3. vuoden mediatekniikan opiskelija.


ProfiiliOlen 23-vuotias insinööriopiskelija Jyväskylästä. Kuvailisin itseäni sinnikkääksi ja useimmiten rauhalliseksi ongelmanratkaisijaksi, mikä varmasti selittää intoani koodin nypläämiseen. Vaikka viihdynkin toisinaan pimeässä nurkassa yksin koneen ääressä, nautin myös toisten kanssa työskentelystä - etenkin opintojeni aikana olen huomannut tiimityöskentelyn voiman.

Suurin osa vapaa-ajastani kuluu tietysti tietokoneen äärellä joko pelaten, koodaillen tai vaan netissä päättömästi surffaillen. Koska pelaaminen on yksi rakkaimmista harrastuksistani, olen myös kiinnostunut peliohjelmoinnista - mutta valitettavasti kokemusta siltä saralta minulla ei vielä järjettömän paljoa ole. Kun sitten toisinaan irtaudun näyttöpäätteeltäni, tykkään viettää aikaani esimerkiksi kavereiden kanssa, tv-sarjojen ja elokuvien parissa tai Tuutikki-koirani kanssa hengaillen.

Äidinkieleni on suomi, mutta osaan myös sujuvaa englantia sekä ei-niin-sujuvaa ruotsia ja saksaa.

*Profiilikuva tulossa pian*

Osaaminen


HTML/CSS


JavaScript


PHP, MySQL


Java


C++, C#

Microsoft Visual Studio


Android Studio


Adobe Photoshop


WordPress


Bootstrap


Olin noin 10-vuotias, kun väkersin kasaan ensimmäiset omat nettisivuni. Sille tielle olenkin hyvin pitkälti jäänyt, sillä yhä edelleen kaikenlainen webbiohjelmointi on lähellä sydäntä. Opiskelen tällä hetkellä siis mediatekniikkaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa, ja tavoitteenani olisi valmistua vuoden 2019 aikana.

Kuten arvata saattaa, tutuimpia ohjelmointikieliä itselleni ovat HTML, CSS, JacaScript ja PHP. Kokemusta löytyy kyllä myös esimerkiksi C-kielistä sekä Javasta. WordPress on tullut tutuksi, sekä muutamat sen päällä toimivat verkkokauppa- ja hotellinvarausjärjestelmät, kuten esimerkiksi WooCommerce ja Jomres.

Myös mobiilipuolen näpertelyt kiinnostavat, ja olenkin parin pienen projektin parissa päässyt harjoittelemaan niin Android Studion kuin erilaisten cross-platform -työkalujenkin käyttöä.

Estetiikka ei minulta pääse unohtumaan koodiviidakonkaan keskellä. Photari pysyy hallinnassa, mutta vielä siistimpää on luoda visuaalista ilmettä esimerkiksi CSS-muotoilujen avulla.

Koulutus


Jämsänkosken lukio

Ylioppilas

08/2010 - 06/2013

Jyväskylän Ammattikorkeakoulu

Mediatekniikka

137/240 op

Ota yhteyttä


Coming soon